Xenotilapia flavipinnis

 

 

 

 

 I naturen:

X. flavipinnis findes på det lave vand på sandbunds områderne og i overgangszonen, men altid i umiddelbar nærhed af flere eller enkelte sten. Denne lille sand ciklide færdes i flok men i yngleperioden parrer de ud og forsvarer et mindre territorium. Flavipinnis findes langs hele søens kyststrækning i et hav af forskellige varianter – den ene mere smuk end den anden.

I akvariet:

Absolut en af de mere spændende sand ciklider. Start med en flok ungfisk og sørg for at flokken har tilstrækkelig plads til at der kan dannes flere par som hver især kan forsvare et territorium. Disse Xenotilapia er biparentale mundrugere, hunnen tager sig af æggene de første 7-12 dage hvorefter larverne bliver videregivet til hannen som ruger resten af tiden. Selve udrugnings tiden skulle eftersigne være kun 15 dage kort – dette kan vi dog hverken bekræfte eller afkræfte i skrivende stund (August 2011). Parret har yngelpleje efter ungerne spyttes i omkring 14 dage, så hvis man indretter akvariet efter det vil man absolut få nogle fede oplevelser med denne spændende og smukke ciklide. Bestemt en ciklide vi varmt kan anbefale.

Akvarie størrelse:

Kan fint holdes i mindre akvarier dog ikke mindre end 250 ltr. men igen jo mere plads jo større chance for succes og godt oplevelser.

Føde:

Lever i naturen hovedsageligt af cyclops lignende invertebrater, så cyclops bør udgøre hovedfoder, men de tager også rigtig gerne sorte myg, hvide myg, samt en smule artemia og tørfoder af god kvalitet.