Petrochromis trewawasae

 

 

 

I naturen:

 

Denne ”algeæder” lever på klippekysten og i overgangs zonen hvor den bruger det meste af tiden med at ”græsse alger” fra de algerige sten i de øverste vandlag.  Arten er hunlig mundruger, og færdes mellem et virvar af andre arter såsom tropheus, div. Hestenæser, telmatochromis, julidochromis osv. osv. Den er en af de mere sky Petrochromis arter.

 

I akvariet:

 

I akvariet kan petrochromis arterne være lidt af en udfordring, men denne art er en af de deciderede akvarie egnede i den forstand at den ikke kræver kæmpe store akvarier og godt kan holdes i mindre flokke uden risiko for at en han slagter resten af flokken på rekordtid. Arten bør ikke holdes i akvarier under 500 ltr. og den kan med fordel holdes med tropheus, hestenæser o.l. Man bør have 3-4 hunner pr. han og gerne 7 - 8 individer eller flere. En stor del sten er en forudsætning for at holde arten da hunnerne og jagede hanner ellers vil være i risiko for at blive tæsket af den dominerende han.

Anvendelige fødeemner:

Cyclops (i små mængder max. et par gange om ugen), grønne flager, rejemix (max 10 % rejer).

 

Akvarie størrelse (vejledende, kan variere fra fisk til fisk):

 

En gruppe på 7-8 fisk bør min. Have 500 ltr. til rådighed. Unger og ungfisk kan godt fodres op i mindre akvarier – men det er vigtigt at holde øje med at der ikke er nogle individer der bliver tæsket, sørg for skjulesteder. Individer på størrelser omkring 14 – 18 cm. bør have min. 720 ltr. til rådighed.