Petrochromis orthognatus

 

 

 

I naturen:

 

Denne ”algeæder” lever på klippekysten og i overgangs zonen hvor den bruger det meste af tiden med at ”græsse alger” fra de algerige sten i de øverste vand lag.  Arten er hunlig mundruger, og færdes mellem et virvar af andre arter såsom tropheus, div. Hestenæser, telmatochromis, julidochromis osv. osv.

 

I akvariet:

 

I akvariet kan petrochromis arterne være lidt af en udfordring, men orthognatus er nok en af de mest akvarie egnede Petrochromis i den forstand at den ikke kræver kæmpe store akvarier og godt kan holdes i mindre flokke uden risiko for at en han slagter resten af flokken på rekordtid. Arten bør ikke holdes i akvarier under 500 ltr. og den kan med fordel holdes med tropheus, hestenæser o.l. Man bør have 3-4 hunner pr. han og gerne 7 – 8 individer eller flere. En stor del sten er en forudsætning for at holde arten da hunnerne og jagede hanner ellers vil være i risiko for at blive tæsket af den dominerende han.

Anvendelige fødeemner:

Cyclops (i små mængder max. et par gange om ugen), grønne flager, rejemix (max 10 % rejer).

 

Akvarie størrelse (vejledende, kan variere fra fisk til fisk):

 

En gruppe på 7-8 fisk bør min. Have 500 ltr. til rådighed. Unger og ungfisk kan godt fodres op i mindre akvarier – men det er vigtigt at holde øje med at der ikke er nogle individer der får tæsk, sørg for skjulesteder.