Oreochrimis tanganycae

 

 

 

I naturen:

Denne ”ikke ciklide” er den eneste tilapia i Tanganyikasøen, den er meget hårdfør og findes i de fleste biotoper hvor den ernærer sig af sediment hvori i der er små næreingrige organismer, ligeledes kæmmes alger for brugbart materiale på samme måde som Petrochromis arterne gør det. O. tanganycaes tarm er 6 gange så lang spm fisken selv hvilket også indikerer at den er grøntspisende. Arten er fanget i størrelser op over de 40 cm. Hannerne graver en rede i sandet i yngleperioden, dette foregår på lavt vand somregl i nærheden af beplantning. Arten er hunlig mundruger.

I akvariet:

Under akvaristiske forhold bør arten have adgang til alger på stenene, og en god portion sten bør være en del af selve dekorationen, bunden dekoreres gerne med fint sand. Kraftig belysning anbefales.

Akvarie størrelse:

Op til 10 cm. størrelse kan 250 ltr. gå, op til 20 cm. størrelse – 325 til 530 ltr. op til 30 cm. størrelse, 720 til 960 ltr. op til 40 cm. 960 ltr. eller større.

Føde:

Spiser de fleste føde emner, men alge tabs, og grønne flager er et must – desuden kan følgende bruges: rejemix (max. 5 % rejer – resten grønt), cyclops, granulat med måde.