Opthalmotilapia nasuta

 

 

 

I naturen:

I søen lever arten i overgangs zonen, hannerne lever solitært og laver hver især en sand rede som regel på en større sten  der er hævet over bunden. Denne sten forsvares ivrigt mod andre hanner. Hunnerne svømmer rundt i grupper over disse reder i på lavt vand, arten fanges ned til 15 meters dybde. Nasutaen ernærer sig af phytoplankton og af de små organismer som de finder i algerne som de går og nipper i.

 

I akvariet:

 

I akvariet kan O. nasuta holdes med en del andre arter, dog kan andre arter godt finde på at æde nasutaens fine æg attrapper som sidder for enden af brystfinnerne. Hannerne udvikler med tiden finne forlængelser på hale finnen og bliver utrolig smukke. Akvariet dekoreres med fint sand, gerne et tykt lag så der er nok til at hannen kan bygge sig en rede. Desuden bør akvariet indeholde en del sten af forskellige størrelser, og gerne en større flad sten som en af hannerne sandsynligvis vil bygge rede på.

 

Artemia (med måde), daphnia, cyclops, grønne flager.

 

 

Akvarie størrelse (vejledende, kan variere fra fisk til fisk):

Et akvarium til denne art bør ikke være mindre end 325 ltr. til voksne fisk. Hannerne kan være hårde ved hinanden i denne størrelse akvarie – så vil man holde mere end en han bør man gå op i 530 ltr. eller større. Man kan med fordel holde arten som flok med  4-5 hanner (alt efter akv. Størrelse) samt 4-8 hunner.