Neolamprologus sexfasciatus (blue/yellow)

 

 

 

Denne gule variant er opdrættet mange gange i fangeskab i modsætning til den blå/hvide variant fra Katete.

I naturen:

I naturen lever N. sexfasciatus på lavere vand på kanten af klippekysten. Her ernærer den sig af mindre krebsdyr hovedsageligt men også af fiske yngel og hvad der ellers byder sig. Fisken er hulelegende og parret har fælles forældrepleje.

 

I akvariet:

I akvariet bør N. sexfasciatus ikke holdes med arter der er så små at den kan gabe over dem, da den sikkert vil forsøge før eller siden. Den bør holdes med robuste arter som feks. Neolamprologus, Lamprologus, Altolamprologus, Lepidolamprologus, Cyphotilapia eller lignende. Ved ungfisk kan man godt holde en mindre flok sammen men hvis der har skillet sig et par ud bør man fjerne de overskydende individer da disse risikerer at blive klemt du i de fjerneste hjørner af akvariet. Akvariet dekoreres med en hel del sten der kan danne huler samt med fint eller mellem fint grus/sand.

 

Anvendelige fødeemner:

Artemia, daphnia, sorte myg, hvide myg, krill, flager. (krill bør kun bruges til fisk på 5+ cm.).

 

 

Akvarie størrelse (vejledende, kan variere fra fisk til fisk):

Et solitært par kan nøjes med 250 ltr. vand, denne størrelse kan også gå ved en lille flok ungfisk indtil et par har skillet sig ud. Arten vil også trives fint i større akvarier men det er som sagt vigtigt med robuste med beboere.