Neolamprologus brichardi

 

 

I naturen:

N. brichardi findes langs hele søens kyst men dog ikke på alle fangst lokationer. Arten lever på klippekysten mellem 5 og 15 meters dybde i det iltrige vand. Arten der ernærer sig af zooplankton lever i store kolonier hvor forældrefisk og unger i alle størrelser færdes blandt hinanden. Denne ciklide kaldes meget passende for prinsessen (af Burundi) pga. dens fine hvide finner og flotte finne forlængelser. N. brichardi er en virkelig smuk og populær ciklide, og er måske Tanganyika søens mest udbredte verden over.

 

I akvariet:

 

I akvariet er N. brichardi en yderst spændende beboer især hvis den holdes i koloni. I en sådan koloni vil man kunne se unger i alle størrelser og opleve at de større unger er med til at beskytte de mindre unger. Nogle gange kan parrene bosætte sig så tæt at deres ”sværme” af unger kan komme til at blande sig med hinanden, dette ser dog ikke ud til at genere forældrene. Det er et fascinerende syn når der på den måde opstår en større harmoni i en sådan flok. N. brichardi kan også holdes parvis, akvariet bør dekoreres med masser af sten især hvis fisken holdes som flok. Vil man forsøge opdræt på et enkelt par kan man nøjes med 2-3 urtepotter med et indgangshul af passende størrelse, dog skal der altid være mulighed for at hunnen kan skjule sig for hannen hvis kemien ikke lige er til stede. Akvariet dekoreres desuden med fint til mellem fint sand/grus.

 

Anvendelige fødeemner:

Artemia, daphnia, cyclops, sorte myg, hvide myg, små krill, flager.

 

Akvarie størrelse (vejledende, kan variere fra fisk til fisk):

 

Et 128 ltr. akvarie kan fint bruges ved op til 3 par eller en mindre flok. Hvis parrene er fuldt udvoksede kan 250 ltr. dog blive nødvendigt. Arten trives fint med de fleste andre arter og kan sagtens indgå i ”et blandings akvarium”.