Greenwoodochromis christyi

 

 

 

I naturen:

G. christyi lever dybt normalt fra 25 meter og nedefter, den findes normalt i overgangszonen eller på mudderbunden. Her ernærer den sig af små fisk og invertebrater hovedsageligt. Denne biparentale mundruger deles om udrugningen af æggene samt om plejen af ungerne efterfølgende, kuldene tæller mellem 50 og 250 unger.

 

I akvariet:

I akvariet bør man forsøge at få 2 individer til at parre ud og herefter skille sig af med overskydende individer grundet at arten kan være en smule aggressiv overfor andre individer af egen art. Om man vælger at bruge dæmpet lys eller almindelig lys er en smagsag, men går man efter opdræt kan man med fordel eksperimentere lidt. Akvariet bør dekoreres med en del sten der danner huler og også gerne et godt lag sand eller fint grus. G. christyi er et spændende bekendskab især hvis opdræt skulle lykkes, det er et syn for guder når et par fisk går og vogter over hundredevis af unger.

Arten kan fint gå med hulelegere af alle slags, div. Altolamprologus samt frontosa og lign.

Akvarie størrelse ( vejledende, kan variere fra fisk til fisk eller flok til flok):

Til opfodring af unger op til 8 cm. kan 128 ltr. fint gå, til et ud parret par bør man tilbyde 325 ltr. som minimum. Hvis arten holdes med feks C. frontosa skal man op i 530 ltr eller større.

Føde:

Artemia, daphnia, cyclops, sorte myg, hvide myg, bosmider, flager, fiskekød, krill, granulat