Greenwoodochromis bellcrossi

 

 

I naturen:

I Tanganyikasøen lever denne indtil for nylig nye fisk i hobbyen dybt på mudderbunden hvor den ernærer sig af invertebrater. Der er til dato ikke meget information at finde omkring G. bellcrossi, men den er biparentel mundruger og ynglebiologien minder sikkert om de andre mudder cikliders.

I akvariet:

I akvariet bør man forsøge at få 2 individer til at parre ud og herefter skille sig af med overskydende individer grundet at arten kan være en smule aggressiv overfor individer af egen art. Om man vælger at bruge dæmpet lys eller almindelig lys er en smag sag, men går man efter opdræt kan man med fordel eksperimentere lidt. Akvariet bør dekoreres med en del sten der danner huler og også gerne et godt lag sand eller fint grus. G. bellcrossi er et spændende bekendskab især hvis opdræt skulle lykkes, det er et syn for guder når et par fisk går og vogter over hundredevis af unger. Arten er som sagt ny i akvarie hobbyen, den er allerede opdrættet i flere lande herunder Danmark, den er ikke den nemmeste at opdrætte, men med tålmodighed, fred og ro samt optimale forhold kan det lade sig gøre.

Arten kan fint gå med hulelegere af alle slags, div. Altolamprologus samt frontosa og lign.

 

Akvarie størrelse ( vejledende, kan variere fra fisk til fisk eller flok til flok):

Til opfodring af unger op til 8 cm. kan 128 ltr. fint gå, til et ud parret par bør man tilbyde 325 ltr. som minimum. Hvis arten holdes med feks C. frontosa skal man op i 530 ltr eller større.

Føde:

Artemia, daphnia, cyclops, sorte myg, hvide myg, bosmider, flager, fiskekød, krill, granulat