Cyprichromis leptosoma

 

 

 

I naturen:

I søen går leptosomaerne i store flokke der kan tælle hundredvis af individer. Disse flokke lever i det åbne vand men altid i umiddelbar nærhed af klippekysten. De findes på dybder fra 3 til 40 meter og ernærer sig af zooplankton.  Hannerne forsvarer et tredimensionelt territorium i det frie vand, men de gør det i flok. Hunnerne går ligeledes i flokke sammen og disse flokke går altid i nærheden af hannerne. C. leptosoma er hunlig mundruger og ses ofte svømme blandt C. pavo og C. leptosoma jumbo.

 

I akvariet:

I akvariet trives leptosoma bedst i flok, jo flere jo bedre. Man bør minimum holde 8 stk. for at få udbytte af deres flok instinkt. Hannerne indtager hver et forholdsvis stort tredimensionelt territorium ligesom de gør det i naturen. Derfor bør fisken have mere plads end dens størrelse umiddelbart ligger op til. Hannerne kan godt virke aggressive på hinanden, men de skader dog sjældent hinanden under deres evige afpudsning af revir grænserne.

 

Anvendelige fødeemner:

Artemia, daphnia, cyclops, flager.

 

Akvarie størrelse (vejledende, kan variere fra fisk til fisk):

Ved en mindre flok kan et 325 ltrs akvarie fint anvendes hvis der er meget ledigt svømmeplads. Mindre akvarier kan resultere i tab af fisk grundet den stress de vil udsætte hinanden for under de trange forhold. Et akvarium på 400 – 500 ltr. fungerer mere optimalt, her vil en flok også nemt kunne tælle 15 – 20 individer uden problemer.